Слънце във Водолей

20 януари – 18 февруари

Управител: Сатурн  

Елемент: въздух

Фиксиран знак

 

Представителите на зодия Водолей са хора, които се открояват. Може да забележите нещо интересно или различно във външността им, но най-вече в техните възгледи. Погледът на Водолей е устремен към бъдещето. Въпреки че Сатурн е техен управител, тук той се различава драстично от проявлението си при Козирог, където следва традициите и надгражда. Сатурн дава издръжливост и устойчивост на иначе въздушните Водолеи, но тук акцентът е силно фокусиран върху бъдещето и придава революционни идеи на индивидa.

Така както Сатурн е архитект на видимия свят, тук той се явява архитект на идеите, които стоят зад създадените от човека творения и проекти. В гръцката митология Кронос, чийто образ е пренесен върху римския бог Сатурн, въстава срещу баща си Уран, кастрира го и заема трона му. В този смисъл нежеланието да се подчини и да приеме статуквото като възможно най-добро, кара бунтовническата кръв на Водолей да закипи. Но това не е войнът Овен грабнал своя меч и готов за война. Водолей използва своя гений и стои зад фундаментални идеи, иноваторски проекти и хуманистични идеали.

Въпреки че той е идеалист, същевременно е и реалист. Ако на другите им се струва, че това, което говори е отвлечено и невъзможно, то е защото Водолей изпреварва времето си и носи прогресивните идеи на бъдещето.

Тези хора са обградени с приятели, те са обикновено добри и интересни събеседници и искат да покажат на света, че силата на колективното е толкова мощна, колкото и индивидуализма. Но това, че са обградени с много хора, не значи, че са сантиментално обвързани с тях. Водолей е далечен остров, той е идея, блян, мощна въздушна струя, която носи промяна. Често може да бъде неразбран, поради своето непостоянство, защото хората трудно могат да бъдат в крак с прогреса на неговата мисъл.

Конформизмът е едно голямо “не” за Водолей. Ако се опитате да го напъхате в калъп и да му сложите етикет, това би било голяма грешка от Ваша страна. Тъй като за него честността е от голямо значение, той няма да Ви спести нищо, което смята, че не бива да е така.

Водолей мисли мащабно и глобално, той е една крачка напред, когато другите още се лутат накъде да поемат. В някои негативни проявления той може да бъде екстремист и много инат по отношение на вижданията си, което може да му създаде проблеми. Мнозина ги намират за свободолюбиви и ексцентрични бунтари. Често хобитата на Водолей са необичайни, различни и дори уникални спрямо масата.

Дълбоко интегрирани в ума на този звезден представител са чувството за граждански дълг и социалната справедливост, той притежава остър и критичен ум и интелигентност.

Водолей ненавижда ограничаването на свободата му и ще се бори да си я върне обратно. Ако имате намерение да имате връзка с такъв човек, може да се придържате към следното – ако обичаш някого силно, пусни го на свобода, ако се върне при теб, ще бъде завинаги твой, ако ли не, никога не е бил. Ако сте готови за открита и честна връзка, в която взаимно да си имате доверие и да си давате свобода, Водолей може да Ви изненада с нестандартни неща и предложения. Но няма да отстъпи пред това, да си остане индивидуалист и да разполага с времето си. Един от огромните плюсове да имате такъв партньор е, че той ще Ви стимулира да мечтаете, да преследвате мечтите си и нищо, което му споделите, няма да му се стори невъзможно или безкрайно откачено.

Не е лесно обаче да въвлечете Водолей в сериозна връзка. Тези хора се влюбват трудно, но истински и са предани на своите половинки. Често се случва първо връзката да започне с приятелство и да прерастне в романс. Както всяка връзка и тази ще има своите възходи и падения, но когато сте в криза с такъв човек е хубаво, че можете да говорите и да обсъдите проблемите разумно и от различни гледни точки. В личните отношения на Водолей  му е нужна интелектуална стимулация с партньора му. Сложните и дълбоки разговори го привличат така, както нощната пеперудата е привлечена от пламъка на свещта.

Водолеите са забавни и остроумни и ако съдбата им предложи смесица от подобен коктейл, подправен със задълбочен и аналитичен ум и разбира се физическа химия, те с удоволстие биха се опиянили от него. Дори да приключи една връзка, за Водолей винаги остава приятелството с този човек (освен ако не е бил жестоко предаден).

Ако до Вас стои близък човек от този зодиакален знак, Вие сте щастливи да имате един истински и верен приятел, който ще Ви окуражава и ще бъде до Вас преди и след като сбъднете мечтите си, а дори и да не го направите, ще Ви стимулира да не се отказвате, защото за него винаги ще има утре и още един шанс.

Забележка: Когато говорим за позицията на слънце в даден знак или така наречената зодия, трябва да се има предвид, че това е чистият архетип. Никой не е само слънцето си, защото наталната карта е много сложно и комплексно космическо послание, което трябва да бъде анализирано внимателно, за да ни помогне да извлечем максимална полза и напътствия за даден индивид. Слънцето е нашата мисия, нашето светило и гайд, но човек ще придобие много други характеристики в зависимост от асцендента, позициите на Луната и другите планети, техните разположения и връзки помежду им.