Слънце в Стрелец

22 ноември – 20 декември

Управител: Юпитер  

Елемент: огън

Подвижен знак

 

     Типичният Стрелец се разпознава лесно, ако това е асцендентът също. Наблюдавайки такъв човек отстрани, ще забележите няколко неща, които ще изпъкнат – той или тя излъчват положителни вибрации, оптимизъм и ентусиазъм. Срелците са приятелски настроени и отворени за нови хоризонти и преживявания. Техният авантюристичен дух, и любознателност ги отвеждат винаги на нови места и ги срещат с различни типове хора и ситуации, от които те черпят мъдрост и развиват вродената си философска природа.

    Ако Стрелец може да Ви помогне, в повечето случаи би го направил. Също така, не би пестил средства да подари на близките си  оригинални подаръци, но неговата щедрост се изразява не само в материално, но и в духовно отношение. Тези хора са често идеалисти и преследват своите идеи до край, а моралната основа, на която са стъпили им дава увереност и мотивация в живота.

   Управител на този зодиакален знак е Юпитер, Големият благодетел. До каквото се докосне Юпитер, той го разширява, развива и носи позитивна промяна и успехи (Разбира се, това е в идеалния случай, тъй като всяка натална карта трябва да се разглежда самостоятелно и да се видят и оценят позициите и взаимовръзките между всички нейни компоненти).

   Поради това, че Юпитер разширява всичко, до което се докосне, Стрелците е добре да внимават и с хубавата храна и напитки. Всички сме чували за популярния латински израз In vino veritas (в буквален превод: във виното е истината), но всичко е добре да се консумира умерено. Същото важи и за стремежа им към хазарта най-общо казано. Това може да е дори ситуация в живота, където те да се чувстват уверени и късметлии и да поемат някои по-непремерени рискове, които да им изиграят лоша шега. Понякога поради гореизброените им качества, те могат да се надценят и да обещаят повече, отколкото са в състояние да направят в дадена ситуация, и да прибързат, защото техният дух е винаги неспирен и търсещ. За щастие в повечето случаи надделява мъдростта.

   Ако се опитвате да впримчите Стрелец в някакава рутинна схема, където  да почувства застрашена свободата си, той със сигурност ще намери начин да се измъкне от нея, все пак символът на зодията е кентавърът, който в митологията е представен като наполовина човек, наполовина кон, опънал тетивата на лъка си.

   В душата си Стрелец е номад. Той поема на път без да иска да знае крайната дестинация, защото именно чрез пътуването, както физическо, така и духовно, той намира себе си, истината, същността на съществуването. Сърцето му е свободно, а умът отворен за новото, за знанието и философията. Този човек е широко скроен и се концентрира върху голямата картина, а не детайлите.

   Ако не внимава, в някои ситуации може да бъде сметнат за арогантен, дори да няма такива намерения спрямо събеседника си. Стрелец е честен и ще Ви каже в прав текст какво мисли. Това може да бъде нож с две остриета, защото липсата на дипломация не винаги се толерира от околните.

   В същността си стрелец е учител, проповедник, носител на морални ценности и знание. Той е търсач на истината за света, на всичко, което стои над битието и на големите въпроси.

    Ако имате такъв човек в живота си, можете да сте сигурни, че ще чуете от него неговото истинско мнение и ще Ви зареди със своя нестихващ оптимисъм и позитивна енергия.

   Забележка: Когато говорим за позицията на слънце в даден знак или така наречената зодия, трябва да се има предвид, че това е чистият архетип. Никой не е само слънцето си, защото наталната карта е много сложно и комплексно космическо послание, което трябва да бъде анализирано внимателно, за да ни помогне да извлечем максимална полза и напътствия за даден индивид. Слънцето е нашата мисия, нашето светило и гайд, но човек ще придобие много други характеристики в зависимост от асцендента, позициите на Луната и другите планети, техните разположения и връзки помежду им.