Слънце в Скорпион

22 октомври – 21 ноември

Управител: Марс  

Елемент: Вода

Фиксиран знак

 

Дори да не се интересувате въобще от астрология, вероятността да не сте чули за двете прословути неща, с които се славят Скорпионите – ужилването и страстта, е почти нулева. Обикновено, когато стане въпрос за зодии и хората чуят, че някой е Скорпион, има едно инстинктивно отдръпване, сякаш наистина ще ги ужили.

Всъщност славата им се носи ненапразно, защото тези потайни и сложни натури притежават магнетизъм, който може да Ви завладее и интензитет, който може да изплаши по- предпазливите. Дори да се запознаете със Скорпион, който не притежава класическата красота скрита в правилните пропорции, щом усетите проницателния му поглед, ще Ви се стори, че се вглежда право в душата Ви. Няма да сте много далеч от истината, тъй като тези хора имат изключителната способност да прочетат повечето хора като отворена книга. Тяхната интуиция е забележителна и е безпогрешен компас в живота им.

Ако сте от малцината, които предизвикват сериозно любопитство и провокират Скорпиона, направо сте ударили в десятката, защото под хладната му и желязна маска се крие вулкан от емоции, до които само най-просветените имат достъп. Всъщност дори да живеете с такъв човек от години, вероятността да не сте видели всичко е изключително голяма.

Типичният Скорпион не се натрапва в компания, но противно на това си поведение, не остава незабелязан, поради магнетичната си аура. Той обожава да бъде провокиран, а състезателният му дух го държи винаги нащрек. Но тази надпревара е различна от ентусиазма на Овена. Тук всяка стъпка е  обмислена до най-малките подробности и идеята за надмощие се явава като гориво за неуморната природа на това създание. Скорпионът трябва и ще спечели всяка битка. Пълният контрол над всяка област и ситуация в живота му е негова запазена марка.

Ако имате близък Скорпион, Вие знаете, че можете да разчитате на него, защото той или тя, въпреки че имат своите моменти на отдръпване и уединение, няма да Ви изоставят в беда. Скорпионите не допускат много хора близко до сърцето си, освен ако не сте им се доказали. Веднъж окичени с ордена „Доверие“, трябва да го пазите като скъпо съкровище, защото той се дава на малцина. Това, което не прощава Скорпионът е предателството.

За страстта и секса на тези личности се носят легенди. Това е вярно от една страна, но тук не трябва да се бърка, че това са хора водени изключително от нагона, неможещи да се контролират. Напротив, волята им е толкова силна, че ако усетят, че влизат в капана на собствената си страст, те имат силата да Ви хлопнат вратата и никога повече да не ги видите. Това съвсем не означава, че ще Ви забравят. О, не! Тези хора не забравят нито доброто, нито лошото. За успешна връзка на Скорпион са му  необходими завладяващи, дълбоки и разтърсващи емоционални и душевни отношения, водещи до изпепеляваща страст, която да кулминира в леглото. В зависимост от  духовното ниво, на което се намират в йерархията на развитието си, представителите на тази зодия ще Ви ужилят, ако са на низше ниво или ще Ви дадат мъдър урок, ако са извисени като орел, който вижда всичко като на длан.

Животът и смъртта са неразривно свързани със Скорпиона, защото тези хора минават през множество трансформации и катаклизми, но само чрез тях  могат да достигнат до висшето си ниво на развитие.

Тъй като Скорпион е фиксиран знак и водна стихия, водата намира пристан на дъното на дълбок тъмен кладенец. Тъй като тя няма свободата да се разпростира като реката, единственото, което ѝ остава е да върви надолу, затова тези води са най-дълбоки. Такива хора не се страхуват от предизвикателства, те са видели много от тъмната страна на живота и затова с радост се наслаждават на светлината.

В низкото си проявление представителите на тази зодия могат да бъдат отмъстителни, завистливи и болезнено ревниви, но целта на всеки Скорпион е да се извиси до нивото на орел и затова самите те, често изпитват на свой гръб отровата си, ако останат в низките проявления на знака.

Когато Скорпион обича, той обича до смърт. Това може да бъде и в буквалния смисъл на думата. Такъв пример е бурната и трагична любов между Лора Каравелова – скорпион и Яворов – козирог. “В любовта и на война всичко е позволено” – това е мотото на Скорпион и той определено е готов да плати цената.

Тези мистични и често неразбрани същества, готови да се хвърлят в дебрите на най-дълбокото познание, за да намерят отговори на вечните въпроси и да задоволят потребностите на интензивния си вътрешен свят, добре познават както собствените си слабости и силни страни, така и тези на другите. Ако искате да ги накарате да споделят нещо с Вас, бъдете искрени, бъдете себе си и те ще Ви уважават заради това, което сте, а не заради имиджа, който искате да наложите пред света.

Забележка: Когато говорим за позицията на слънце в даден знак или така наречената зодия, трябва да се има предвид, че това е чистият архетип. Никой не е само слънцето си, защото наталната карта е много сложно и комплексно космическо послание, което трябва да бъде анализирано внимателно, за да ни помогне да извлечем максимална полза и напътствия за даден индивид. Слънцето е нашата мисия, нашето светило и гайд, но човек ще придобие много други характеристики в зависимост от асцендента, позициите на Луната и другите планети, техните разположения и връзки помежду им.