Слънце във Везни

 

23 септември – 22 октомври

Управител: Венера  

Елемент: Въздух

Кардинален знак

 

Има ли типичен представител на слънце във Везни? Отговорът е не, понеже всичко зависи от това накъде са наклонени везните. Управител  на този миролюбив и търсещ справедливост архетип е Венера, покровителката на любовта и красотата. Въпреки че Везни не е дуален знак, все пак в известна степен може да забележим в представителите на тази зодия такива наченки, понеже те винаги трябва да претеглят всички „за“ и „против“, за да вземат решение и често това изглежда като борба между две отделни личности в едно тяло. Тук не говорим изобщо за дуалността на Близнака, който може да съвмести с лекота няколко образа и да се представи в напълно различна светлина на две поредни срещи.

Обща характеристика на Везните е, че са харизматични, хармонични и дипломатични хора, които винаги търсят баланса в живота. Те ще Ви изслушат и ще се опитат да Ви разберат и да Ви дадат най-добрия според тях съвет. Но нека не си представяме, че всички Везни са херувими разпръскващи благодатна светлина. Както споменахме, ако се намират във вътрешен дисбаланс, това не само ще повлияе на настроението им, но и ще усетите стрелите на пасивно-агресивните им изблици.

Везните в своя негативен аспект могат да бъдат и двулични. Това негативно проявление произтича от факта, че за да стигнат до определено решение, минава дълъг процес на претегляне на фактите и често в процеса на обработване на информацията, можете да чуете две противоречиви мнения, докато са готови с крайното си решение. Ако везните се наклонят в негативен аспект, това може да доведе тези хора до депресия, саморазрушително поведение и нещастие. Ето защо за тях е жизнено важно да търсят и крепят баланса във всеки аспект от живота си и да не изпадат в екстремности, които могат понякога да ги погубят.

Везните са деликатни и обичат да бъдат обградени от красиви, интересни  и интелигентни хора. Като въздушен знак те притежават завиден интелект и лесно комуникират с другите.

Защо Везни са често описвани като нерешителни? Това се дължи на факта, че за да вземат дадено решение, те трябва да включат всички страни и да са сигурни, че са претеглили всички положителни и отрицателни аспекти, преди крайтото си решение, което отнема време и съответно е видяно отстрани като нерешителност.

Чувството за справедливост при тези хора е силно изразено. Те просто не могат да приемат несправедливостите и не обичат да виждат другите нещастни. Това ги прави прекрасни дипломати и медиатори.

Везните са романтици и често те са влюбени в самата идея за любов, отколкото в реалната личност. Те се влюбват лесно и бързо и често страдат, защото не винаги партньорите им са подходящи за тях. Везните не обичат да бъдат сами. Те винаги търсят идеалната връзка и вярват в голямата любов.

Ако имате в живота си близък човек Везни, опитайте се да разберете, че те изхождат от една идеалистична морална позиция във вземането на решенията. Всичко, което правят тези хора е в името на един по-справедлив свят, за който смятат, че биха могли да допринесат.

Забележка: Когато говорим за позицията на слънце в даден знак или така наречената зодия, трябва да се има предвид, че това е чистият архетип. Никой не е само слънцето си, защото наталната карта е много сложно и комплексно космическо послание, което трябва да бъде анализирано внимателно, за да ни помогне да извлечем максимална полза и напътствия за даден индивид. Слънцето е нашата мисия, нашето светило и гайд, но човек ще придобие много други характеристики в зависимост от позициите на другите планети, техните разположения и връзки помежду им.