Слънце в Дева

23 август – 22 септември

Управител: Меркурий  

Елемент: земя

Подвижен знак

Макар че споделят с Близнаците общ управител – Меркурий, Девите са абсолютно различни същества. Първо, те не обичат да бъдат център на внимание, а по-скоро тихо биха анализирали ситуацията в някой ъгъл на фирменото парти, въпреки че имат не само какво да кажат, но и то ще тежи на мястото си.

Ключови думи тук са „перфекционизъм“ и „внимание към детайла“. Девата не се плаши от работа. Дали ще почиства домове, или ще е мениджър в голяма компания, представителите на този знак ще направят нещата не само както трябва, но ще дадат 200% от себе си и ще се вгледат в неща, които другите не биха дори забелязали.  Тези хора не се чувстват добре в тълпата, затова е рядко да ги видите да се вихрят на шумно парти и да са душата на компанията. Те не показват чувствата си и освен, че са критични към другите, са не по-малко самокритични и към себе си и работата си.

Девите обичат да бъдат в служба на другите и не желаят да разчитат на никой. Ако могат, те биха помогнали, дори да са прекалено заети, което често е случаят. Понеже не се задоволяват със средно положение, не е изключено да бъдат взети за работохолици, тъй като често искат сами да свършат всичко и им е трудно да поискат помощ.

Когато Девата създаде навик, той трудно би могъл да се изкорени и се превръща в своеобразен делничен ритуал. Това са практични хора, които нямат време да анализират чувствата си, защото умът им винаги работи на бързи обороти и търси решения на проблеми  или задачи.

Въпреки че са търпеливи, тези хора се фрустрират лесно, ако нещата не вървят по план и не изглеждат както са ги планирали. Ако не внимават и не търсят баланс в живота си, това може да доведе до натрупването на много нервно напрежение, което да причини здравословни проблеми.

Девите искат да помогнат на всички страни, но не желаят да се разлепват плакати с името им. Те са скромни и за тях награда е удоволствието от добре свършената работа и чистата съвест. Със същото старание и прилежност се отнасят и към въшния си вид. Ако Ви заблуди някоя Дева с немърлива външност, повярвайте, че той или тя са влезли толкова дълбоко в някой проект или задача, че дори са пренебрегнали себе си, за да бъде свършено всичко навреме и качествено.

Що се отнася до финансите, те преценяват къде си струва да се похарчат пари и нямат нито размаха на Лъва, нито пък са прекалено мнителни. Ако нещо трябва да се направи добре, не ще спестят средства, но не и преди на проучат всички варианти и не намерят идеалното цена-качество решение. Поради това, че са отговорни и на тях може да се разчита, те не биха прахосали на вятъра средства без да имат конкретен план в главата си.

Ако имате в живота си близък човек Дева, не бързайте да го съдите за прекалената му педантичност и критика. Те просто искат най-доброто за всички, а често това се постига с цената на някакъв компромис.

Забележка: Когато говорим за позицията на слънце в даден знак или така наречената зодия, трябва да се има предвид, че това е чистият архетип. Никой не е само слънцето си, защото наталната карта е много сложно и комплексно космическо послание, което трябва да бъде анализирано внимателно, за да ни помогне да извлечем максимална полза и напътствия за даден индивид. Слънцето е нашата мисия, нашето светило и гайд, но човек ще придобие много други характеристики в зависимост от позициите на другите планети, техните разположения и връзки помежду им.