Слънце в Лъв

23 юли – 22 август

Управител: Слънце

Елемент: Огън

Фиксиран знак

 

Едва ли може да объркате Лъва с някой друг, когато видите гордата му осанка. Той ще пристъпи към Вас уревено и дори да Ви вижда за първи път, ще се държи приятелски и позитивно, но с известно превъзходство и бързо ще стане център на внимание, ако се намирате в компания.  Историите, които ще разказва са безкрайни и няма да Ви е скучно и за минута. Ако трябва да опишем Лъва с една дума, то тя ще бъде „царствен“. Не само, защото той е царят на животните, но качествата, които съвместява го правят обичан и уважан и дори враговете му тайно си признават, че си го бива.

Когато сте в обкръжението на този огнен представител на зодиака, той ще покаже своята щедра природа като Ви предложи най-доброто не само от материалните си блага, но и вулкан от емоции, които да изтъкнат неговата пъстра и многообразна природа. Ако отивате за първи път на парти у тях, бъдете подготвени да срещнете класа от отбрани храни и напитки подплатени с добро настроение, витална енергичност, харизматична усмивка и стилна визия,  които ще Ви накарат да се почувствате като на кралски прием. Пригответе се за много смях, забава, изненади и добро настроение, които ще получите от сърдечния си домакин. Не е учудващо да бъдете свидетел и на някоя негова екстравагантност, защото това е сигурен начин да бъде погъделичкана неговата суетна природа и той да блесне като уникален и креативен.

Когато сте във връзка с Лъв, особено в самото начало, той ще се опита да Ви спечели и впечатли по всякакъв начин – от спонтанни жестове и изненади, до грандиозни изказвания и планове, вечери на свещи в топ ресторанти или организиране на уикенд за двама в някоя романтична дестинация.  С две думи, подгответе се за вълнуващи дни и горещи нощи, защото каквото и да прави, го прави от сърце и с много жар.

Лъвовете са екстроверти. Те обожават да споделят своята мъдрост и да бъдат обект на възхищение от околните.  Лесно могат да залитнат към подчертаване на своя вроден егоцентризъм и това не с лошо чувство, а защото вярват, че така могат да донесат светлина и топлина на другите, така както техният управител Слънцето дава живота и виталност на всички живи същества. Тук някои биха ги обвинили в арогантност, но това ще се прояви в случай, че достойнството на голямата котка е накърнено и тя ще заеме отбранителна позиция и ще чуете страшния ѝ рев. Не си мислете, че блъфира, защото запасът от смелост, който притежава е неизчерпаем.

Доминиращата природа на Лъва се проявява както в работата му, така и в личен план. Амбициите му са да Ви предаде уроците, които вярва, че владее отлично, както като лидер, така и като романтичен партньор. Поради фиксираната си природа, често вижданията му не търпят възражения. Той ще бъде отдаден на тези, които обича и дори да сте свидетели на спонтанните му избухливи изблици понякога, бъдете сигурни, че сърцето му е от чисто злато и не Ви мисли злото.

Където има Лъв не може да мине без драма. Понякога може да се изумите, че прави от мухата слон, но това е част от креативната му натура и той винаги използва този подход, за да засили аурата около себе си и да гарантира безсмъртие на егото си. Но  тази драма не е с цел да Ви нарани, а да покаже неговото превъзходство и това, че той убедено защитава своите виждания и няма да позволи да бъде детрониран. Независимо колко много обича семейството и приятелите си, той не би отказал егото му да бъде подсилено чрез коплимент или израз на възхищение от някой нов субект. Не се тревожете, Лъвовете са лоялни и вечерта той ще се върне при Вас, дори да е пофлиртувал и ще Ви обича още повече, затова че сте му дали свобода и сте му се доверили. Обичайте своите Лъвове, за да светят в живота Ви като слънца.

Забележка: Когато говорим за позицията на слънце в даден знак или така наречената зодия, трябва да се има предвид, че това е чистият архетип. Никой не е само слънцето си, защото наталната карта е много сложно и комплексно космическо послание, което трябва да бъде анализирано внимателно, за да ни помогне да извлечем максимална полза и напътствия за даден индивид. Слънцето е нашата мисия, нашето светило и гайд, но човек ще придобие много други характеристики в зависимост от асцендента, позициите на Луната и другите планети, техните разположения и връзки помежду им.