Слънце в Рак

22 юни – 22 юли

Управител: Луна  

Елемент: вода

Кардинален знак

 

Кои са тези загадъчни същества, които вселената е дарила с интуиция и дълбока чувствителност? Всички знаем, че раците вървят назад и настрани и отвън са твърди, но вътре меки и деликатни, но съвсем не се заблуждавайте, че тези хора са беззащитни, емоционални жертви и можете да ги манипулирате.  Още преди да сте стигнали до задълбочен разговор, Ракът вече интуитивно ще усети енергията Ви и ще Ви прецени. Тези хора са като гъби, които абсорбират емоции, впечатления и спомени. Вие дори няма да разберете какъв дълбок анализ се извършва под повърхността на тази твърда черупка, защото Раците са изключително потайни и не разкриват чувствата си, докато не се почувстват сигурни с Вас и не Ви се доверят.

Ракът е сложна и често противоречива личност.  Нека не използваме клишета, за да го опишем само като чувствителен, романтичен, емоционален и емпат. Той е всичко това и още хиляди нюанси от черно- белия спектър. Нека обърнем внимание на неговия космически управител – Луната. Луната в нашия живот има изключително важно значение. Нейните цикли влияят пряко както на живите същества, така и на Земята. Тъй като това е най-бързата планета (в астрологията наричаме Луната планета, въпреки че в действителност не е), тя завършва своята  пълна орбита около Земята за около 27.3 дни, като през това време минава през вихрушката на четири основни фази – Новолуние, Първа четвърт, Пълнолуние, Последна четвърт.

 Сребристият диск е възпят  в различните култури под формата на творчество, било то поезия, песни, приказки и т.н., което доказва, че хората от най-древни времена са обръщали особено внимание на това небесно тяло. От гледна точка на астрологията, Луната има фундаментално значение – знакът, в който се намира,  положението ѝ спрямо другите планети и мястото в наталната ни карта, са определящи за нашите емоции,  вътрешен свят и по какъв начин реагираме инстинктивно в дадена ситуация. Луната описва и връзката ни с нашата майка. Като управител на Рак, тя има своята светла, но и тъмна страна, която ние никога не виждаме. Когато настроенията на Рака започнат да Ви се струват като ролъркостър, си спомнете, че това ще отмине и приемете, че навярно никога няма да може да разберете онази скрита мистична страна от неговата същност, която е едновремнно тъмна, депресивна, дълбока, хладна, изпълнена със страхове и неподатлива на логичен анализ.

Всеки Рак, независимо дали е  мъж или жена, притежава изявено майчинско чувство. То се проявява по различни начини, не само към децата му. Например, за него семейството е водещо, както и близките приятели, които той подбира внимателно и на които се доверява – което не е лесна задача. Също така, обаче, ще забележите, че това лунно същество проявява загриженост и емпатия и към животните, болките на другите и обикновено е с високо патриотично чувство и чувство за справедливост и дълг. На вид тих и потаен, Ракът може да Ви изненада с нападателен ход, ако се почувства застрашен или поставите някой от близките му в беда.

Ключовата дума тук е „сигурност“, като се има предвид както емоционална така  и  финансова. Ракът трябва да знае къде е във връзката си. Раците са горди същества и не очаквайте да Ви се извинят от раз, когато се чувстват наранени. Те ще се позавъртят малко назад, после настрани, ще се скрият за известно време и когато са готови, ще направят крачката, за да затоплят отношенията с Вас, ако преценят, че това си струва. Ако се чувства нестабилен, не се учудвайте, ако го намерите в някой бар на чашка с приятели, докато си търси компания или се е улисал да флиртува в някой чат, той просто търси внимание. Всичко това той би направил, ако се почувства застрашен, отблъснат, несигурен и страховете му да бъде сам и предаден изплуват на повърхността. Съвсем в друга светлина ще го намерите, ако получава в отношенията си онова, от което има нужда – истинска грижа, топлина, разбиране, любов и респект. Когато истински обичат Раците са романтични, топли, всеотдайни и искат да бъдат с Вас физически и емоционално.

Попитайте Рак дали има настрана пари и дори той да Ви каже, че всичко, което изкарва е разпределено до стотинка, не бъдете толкова сигурни. За него „нямам“ има друг смисъл, той винаги е заделил, макар и малка сума, за черни дни. Раците са амбициозни що се отнася до работата им и това да имат стабилен доход. За тях парите сами по себе си не са от съществена важност, важно е стабилността, която им осигуряват и чувството за независимост, затова те се борят да имат ако не много, то достатъчно, за да покрият поне минимума на своите изисквания. Ракът е пестелив и би похарчил средства за нещо, ако наистина намира удоволствие и смисъл в него.

Тези хора обичат и ценят добрата кухня. С удоволствие биха се насладили както на уютна вечер у дома, така и на вечеря в хубав ресторант с добър винен лист, обградени от близки или приятели. Тяхната суета ги кара винаги да бъдат спретнати и чисти и да са сигурни, че изглеждат релевантно във всяка ситуация.

Ако имате Рак в живота си, не му се сърдете, когато изпадне в едно от онези буреносни настроения и стане сприхав и кисел. Просто го прегърнете и го оставете да преживее, това което му тежи, покажете му, че сте насреща, ако иска да сподели с Вас и той ще Ви бъде благодарен и ще Ви обича вечно (Раците никога не забравят напълно емоциите от своите връзки, независимо колко отдавна са бушували страстите, разбира се това не биха си признали и след милион години).

Забележка: Когато говорим за позицията на слънце в даден знак или така наречената зодия, трябва да се има предвид, че това е чистият архетип. Никой не е само слънцето си, защото наталната карта е много сложно и комплексно космическо послание, което трябва да бъде анализирано внимателно, за да ни помогне да извлечем максимална полза и напътствия за даден индивид. Слънцето е нашата мисия, нашето светило и гайд, но човек ще придобие много други характеристики в зависимост от асцендента, позициите на Луната и другите планети, техните разположения и връзки помежду им.