Слънце в Близнаци

22 май – 21 юни

Управител: Меркурий  

Елемент: въздух

Подвижен знак

Близнаците притежават дуална природа. Те са бързо променливи и непридвидими като вятър появил се изневиделица. Управител на зодия Близнаци е древноримският крилат бог Меркурий (в древногръцката митология Хермес), който бил посланик на боговете и е свързван с търговията, комуникацията, общуването, пътуванията и ума.

Тази подвижна въздушна природа на Близнаците им позволява да се трансформират лесно от едно състояние на духа в друго, без особено да отдават значение на чувствата. Те могат да Ви кажат, че Ви обичат днес, а утре да ги видите да събират куфарите си окрилени от идеята за ново начало и преместване. Това съвсем не означава, че те все пак не Ви обичат. Сложността на тяхната природа идва от факта, че те винаги са на ръба между два избора и самите те трудно биха могли да контролират на коя страна ще поеме пътуването им, защото любопитството им винаги ги отвежда на нови места или ги среща с хора, които да задоволят потребностите им за комуникация.

Представителите на този зодиакален знак могат да си говорят с Вас на теми като кое е най-доброто квартално кафене или за новото гадже на някоя известна личност, до такива, засягащи квантовата физика и духовните учения. За тях всяко интелектуално предизвикателство или умствена гимнастика са добре дошли и те с удоволствие ги приемат. Това, което отблъсква Близнаците е еднообразието и скуката. Те са интелигентни, многолики, често сменят настроенията и мненията си, жизнени, разсеяни, социални, комуникативни и остроумни. Ако не внимават, могат да бъдат обвинени в сплетничество, поради нетърпението си да споделят информацията.

Поради жизнената си двойнствена природа, търпението и  постоянството  не са от най-силните им качества. Те лесно се отегчават и търсят друго занимание или обект, който да задоволи непостоянната им и любопитна натура. Ако в картата на човек има засилено влияние на Близнаци,  работа свързана с комуникация, обмен на информация, търговия, писане или пътуване, би била подходяща. Всякаква работа, която изисква вършене на две и повече неща едновременно, никак не би ги притеснила. Напротив, те с лекота се справят с проекта, който трябва да предадат до утре, докато говорят по телефона с клиент и резервират маса в новооткрит ресторант за годишнината Ви довечера.

Близнаците се сприятеляват лесно. Довели сте ги за първи път на коледното фирмено парти, оставете ги сами и след половин час ще ги намерите заобиколени от колегите Ви, с блеснали очи и харизматична осанка, смеейки се с чаша искрящо шампанско в ръка. Ако няколко човека говорят с Близнак и след това споделят опит, може да чуете няколко съвсем различни версии и да се запитате дали говорим за една и съща персона.

За кратък интервал от време можете да изпитате експлозия от настроения и мнения, които преминават като лятна буря от една крайност в друга и после сякаш нищо не се е случило. Ако имате недостиг на въздушна енергия в картата си и сте например, доста земно ориентирани по природа – Козирог, Телец, Дева, може тези настроения да Ви се сторят доста крайни и трудни за асимилиране. Въпреки, че Дева е управлявана също от Меркурий, енергията там е насочена в по-практична насока, фокусирана върху детайлите.

Слънце в Близнаци управлява писането.  Дори самите Близнаци да не се занимават с писане, те винаги ще могат с лекота да съчетаят думите в интелигентни  мисли, които да впечатлят хората около тях. Ученето на чужди езици или езици за програмиране обикновено също не представлява предизвикателство за тях.

И така, тези жизнени, умни и непостоянни по природа хора, са винаги готови да се хвърлят към следващото интелектуално предизвикателство с отворени обятия и съвсем по средата му да намерят нещо много по-вълнуващо и добро и да го последват, правейки пълен обратен завой,  давайки Ви доводи, за които не бихте и помислили. Не можете да им се сърдите дълго, защото харизматичната им природа и вроденият им талант да Ви омаят с хитроумния си хумор и реч ще ви завладеят.

Забележка: Когато говорим за позицията на слънце в даден знак или така наречената зодия, трябва да се има предвид, че това е чистият архетип. Никой не е само слънцето си, защото наталната карта е много сложно и комплексно космическо послание, което трябва да бъде анализирано внимателно, за да ни помогне да извлечем максимална полза и напътствия за даден индивид. Слънцето е нашата мисия, нашето светило и гайд, но човек ще придобие много други характеристики в зависимост от асцендента, позициите на Луната и другите планети, техните разположения и връзки помежду им.