Слънце в Телец

21 април – 21 май

Управител: Венера  

Елемент: земя

Фиксиран знак

Когато погледнете и пред Вас стои спокоен, невъзмутим, кротък на вид човек, с поглед, който казва, аз не бързам, защото всичко хубаво отнема време, вероятно е това да е Телецът. Тези хора не обичат да бъдат притискани и  насилвани да вършат нещата през глава. Телец обича да се наслаждава на движението, храната, работата си  и всичко, което прави, трябва да е съобразено с неговото темпо.Може да му отнеме повече време да изпълни дадена задача, но няма да се откаже, докато други ще са започнали и по средата ще намерят изпълнението ѝ твърде трудоемко или отегчително, този рогат представител на зодиака ще продължи бавно и методично, по свой, дори инатлив начин,  да работи върху, това което е решил, подобно на вода дълбаеща скалите.

Този на вид спокоен човек може да Ви изненада с избухливия си нрав, ако го притиснете в ъгъла или се опитате да упражнявате контрол над него. Ако достигнете до точката му на кипене, по – добре е да можете да тичате бързо, защото веднъж събуден, гневът му е мощен като изригването на вулкан. Това не е спонтанният гняв на Овен, който може след малко да Ви прости и да е забравил. Този гняв се акумулира, като тектонично напрежение, готово да разтърси всеки и всичко щом бъде освободено от недрата на душата му.

По отношение на интимните отношения и приятелствата, Телец няма да вложи огромни запаси от енергия да преследва хората, ако не вижда реципрочност в отсрещната страна, ще Ви се стори по-скоро пасивен. Причината е, че за него не си струва да гради нещо на сила, това включва и отношенията. Тези хора са хедонисти, те обичат всяка наслада в живота и смятат, че той трябва да тече с по-бавни обороти, за да можем да черпим с пълни шепи от благата му.

Тъй като управителка на Телец е Венера, която е богинята на любовта и красотата, съвсем естествено е много от тези хора да имат усет към хармонията, афинитет към красиви,  изящни и луксозни вещи и изкуството. Не по-малко биха оценили и идеалните пропорции на човешкото тяло, съчетани с магнетично и очарователно излъчване. Всичко,  което е практично и красиво е интересно за Телец. Но освен, че са естети, за този тип хора е изключително важно да се чувстват подсигурени, в този смисъл, освен емоционално и материално, да имат здрава почва под краката си, за да спят спокойно вечер и да се събуждат с усмивка сутрин.

Телец не е авантюристът, който ще тръгне през глава без да мисли за последствията. Всяко негово решение е добре обмислено, претеглено и е отнело обикновено дълго време да се стигне до него. Сигурността във всеки нейн аспект е ключова за този представител на звездното семейство.

Много отличителна черта на зодията е инатът. Понякога, когато реши нещо твърдо, никой и нищо не би могъл да вразуми Телец, че това не е така, дори той да го осъзнае след време, ще продължи по инерция да се инати и да рие с копито в земята, но няма да иска да признае, че е сбъркал, поради фиксираната му природа, която приема повечето промени като заплахи, отколкото като възможности.

Телец обича дома, семейството, семейния уют и комфорта. Ако сте настроени за парти, а Телецът вече е похапнал обилно, обул е домашните си топли чехли и гледа филм с половинката, шансовете Ви да го изкарате от вкъщи тази вечер са минимални. Обадете му се сутринта за кафе, когато се е наспал и закусил.

И така, ако искате да разберете и да имате един такъв човек в живота си, помнете, че мотото му е „Строя бавно, но сигурно.“ и не го притискайте, защото това в никакъв случай няма да даде желаните резултати. Това земно същество е лоялно към хората, които обича и на него винаги можете да се опрете в нужда. Но не очаквайте да тича. Той или тя ще дойдат при Вас и ще Ви предложат стабилно рамо да поплачете, ако имате нужда и ще се опитат, чрез своята устойчива природа да Ви дадат закрила и добър практичен съвет.

Забележка: Когато говорим за позицията на слънце в даден знак или така наречената зодия, трябва да се има предвид, че това е чистият архетип. Никой не е само слънцето си, защото наталната карта е много сложно и комплексно космическо послание, което трябва да бъде анализирано внимателно, за да ни помогне да извлечем максимална полза и напътствия за даден индивид. Слънцето е нашата мисия, нашето светило и гайд, но човек ще придобие много други характеристики в зависимост от асцендента, позициите на Луната и другите планети, техните разположения и връзки помежду им.