Слънце в Овен

 

21 март – 20 април

Управител: Марс  

Елемент: огън

Кардинален знак

 

Овен иска да бъде забелязан, да бъде първи, да пробие там, където другите казват, че не може. Ако кажете на Овен, че не може да мине през някоя стена, защото няма врата, той непременно ще започне да крои план как да го направи дори с риск да си счупи главата. Тези хора са ентусиасти, обичат приключенията и искат да почувстват как кръвта им ври. Не очаквайте от Овен да обича рутината, изненадайте го, даже го шокирайте и той или тя ще бъдат във възторг, дори да не Ви го покажат веднага. Те са открити и честни и понякога като децата спонтанни и дори нетактични. Могат да Ви се сторят дори груби, но ако Ви харесват, няма да Ви подведат и ще бъдат до Вас.

Овен е първият знак от зодиака, с него започва пролетното равноденствие и природата се „събужда“ за нов живот. Също като числото 1 (първи дом на зодиака) Овен иска да е пръв и често е смятан за егоцентричен и самодостатъчен. Той е лидер, водач и не се страхува да поема рискове. Когато тези хора искат нещо, те го искат сега и ще работят за това, дори да минат през кризи, сълзи, разочарования, емоционални сривове, накрая ще намерят изход от лабиринта на тези интензивни емоции и ще си проправят път към целта. Интересното при Овен е, че ако не е дълбоко убеден в някоя идея, дори да е работил усилено в името на осъществяването ѝ, може изведнъж да спре и да зареже всичко, окрилен от някоя много по-голяма мечта в името, на която ще поеме по друг път.

Запомнете неговите нужди винаги идват първи, независимо дали Ви обича, той винаги ще постави първо себе си и после другите, не поради факта, че е завършен егоист, което също може да бъде вариант, а понеже неговият инстинкт да запази супер егото си е в основата на същността му. Енергията на Овен е сурова и нерафинирана, както на неговия управител Марс – богът на войната.  Той е това, което виждате дори да не Ви харесва.

Когато тези хора са заинтересовани от нещо или някой, не могат да го скрият, всяка фибра на тялото им го издава и блясъкът в очите им напомня на този на дете, което е получило страхотна изненада. Овните са настоятелни,  импулсивни и оптимистични по натура  и  очарователни в откритостта си що се отнася до разговорите, дори често прекалено директни за нечий по -деликатен вкус. Ако не осъзнаят, че и другите хора имат его и чувства, Овните могат да бъдат видени като арогантни и властни хора, които не се спират пред нищо и никой, щом са си наумили някоя идея. Въпреки, че за мнозина Овенът може да изглежда жесток, по-скоро той истински вярва, че е по-добър или може да направи нещо по-добре от другите, затова чрез действията си често излиза, че не зачита мнението на другите.

Финансовата част от даден проект не е това, което стимулира Овен, тя е просто резултат. Самият процес и идея са онова, което запалва кръвта му и това,че той ще излезе напред и ще блесне с нещо оригинално. Всъщност, когато Овен вярва в някаква кауза или обича някой, той е щедър и не пести.

Около този представител на зодиака често витае атмосфера на идеализъм и той с вълнение ще Ви сподели идеите и мечтите си, също така ще Ви уважава, ако имате смелостта да изразите мнението си, дори да е противоположно на неговото, това ще го стимулира да продължи в състезателен дух с нови аргументи.

Можете да забележите огромната физическа енергия, която имат тези хора, за да преследват целите си. Тъй като, не се страхуват от предизвикателства, те често са моторът, за да тръгне да се реализира нов проект. Проблемът идва в това, че обикновено  им липсва търпение и постоянство и ако нямат необходимите хора около себе си или не осъзнаят тази липса, може да пропилеят шанса да съградят нещо мащабно само, защото ще отнеме време.

Ако други благоприятни разположения в хороскопа на човек са в помощ на тази мощна огнена енергия, която Овен притежава, това наистина могат да бъдат едни много успешни, динамични и мотивирани хора, които откриват нови хоризонти и реализират смело мечтите си.

Забележка: Когато говорим за позицията на слънце в даден знак или така наречената зодия, трябва да се има предвид, че това е чистият архетип. Никой не е само слънцето си, защото наталната карта е много сложно и комплексно космическо послание, което трябва да бъде анализирано внимателно, за да ни помогне да извлечем максимална полза и напътствия за даден индивид. Слънцето е нашата мисия, нашето светило и гайд, но човек ще придобие много други характеристики в зависимост от асцендента, позициите на Луната и другите планети, техните разположения и връзки помежду им.